dimarts, 4 de novembre del 2008

VERSàtil

Som Versàtils Som Versàtils Som Versàtils Som Versàtils Som Versàtils
Recomanacions del primer VERSàtil
Víctor Salo.-
Bona tarda Pili, a veure, et faig un petit llistat de llibres que m'han agradat de sempre, altres que han sigut importants a la vida, i altres que tinc ara mateix o fa poc entre mans:
- ARSUAGA, Juan Luís; "El collar del neandertal" (Ed. Temas de Hoy - 1999): l'autor és un dels codirectors del jaciment d'Atapuerca, molt important per a l'estudi dels primers pobladors d'Europa. És un llibre adreçat al públic no expert, i que presenta aquests temes tan "foscos i avorrits" de forma amena sense deixar de ser estrictament científics. És un llibre que em vaig llegir quan estudiava Història i pot servir per aquells educadors/es que vulguin treballar amb els i les alumnes temes sobre la prehistòria perquè et presenta el dia a dia d'aquells primers pobladors.
- TUSSET, Pablo; "En el nom del porc" (Ed. Columna - 2006): novel·la d'intriga i policíaca ambientada en un petit poble rural on hi ha un assassinat en un escorxador de porcs. Una història que pot semblar rebuscada, amb una trama plagada de flaixbacs i moments que semblen no dur enlloc. Uns finals sorprenents per un llibre que em va atreure, ho reconec, només pel nom.
Maria José Ayala.-
Hola,
Per escollir un llibre, només un és difícil perquè cada llibre té una identitat, hi ha molts llibre que recomanaria llegir, depèn del que un vulgui trobar:
He sentit que “el llibre et troba a tu, no tu al llibre”.

Per una persona romàntica, sens dubte els hi recomanaria de la Jane Austin “persuasió”, Tothom persuadeix a la protagonista de que renunciï a amor únic que no li convé....i el destí li reserva una segona oportunitat, o bé “orgull i prejudici” , molt més conegut per la pel·lícula, de la mateixa autora.

Si busques una lectura que tingui una mica de tot, que tingui intriga, ironia, un toc d´humor negre, amor, duresa, suspens, tristesa i que la història et vagi contagiant de tal manera que tinguis la sensació que ets un personatge més de la mateixa...sense dubte l´ombra del vent de l´autor Carlosa Ruiz Zafón.

Lo important per mi d´ un llibre, és que et faci sentir....i cadascú que decideixi el que vol sentir.

Una abraçada.

Maria José.
Atreveix-te i participa tu també! Pots suggerir lectures o cançons aquí mateix!
Opina, contesta, manifesta't! Deixa el teu comentari!
Mil gràcies a tots!!!

1 comentari:

EQMEVD ha dit...

Felicitats pel bloc!
I pel programa!